اخلاص در مکتب حاج قاسم /نوشتاری از دکتر علی قیاص وند

مقام معظم رهبری حاج قاسم را با این خصیصه معرفی می‌کنند که "آن شهید والامقام همچنین اهل معنویت، اخلاص وآخرت بود وهیچ گاه اهل تظاهر نبود.

به مناسبت پنجمین سالگرد شهادت سرباز وطن سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به یکی از ویژگی های شاخص آن شهید عزیز که اخلاص است خواهیم پرداخت.

مقام معظم رهبری حاج قاسم را با این خصیصه معرفی می‌کنند که “آن شهید والامقام همچنین اهل معنویت، اخلاص وآخرت بود وهیچ گاه اهل تظاهر نبود.

اخلاص قطب نمای انسان در مسیر حرکت به سوی خدا وباعث برکت در زندگی واعمال است.

حضرت زهرا سلام ا… علیها می فرمایند:من اصعد الی الله خالص عبادته اهبط الله عز و جل له افضل مصلحته؛

کسی که عبادت پاک وخالص خود را به بالا بفرستد، خداوند عزیز و جلیل، بهترین مصالحش را بر او نازل می‌گرداند.

زیباترین نمونه اخلاص، حادثه عاشوراست و راز ماندگاری آن در تاریخ، تکلیف گرایی واخلاص اباعبدالله (ع) بود. حرکتی خالصانه، مخلصانه و بدون هیچ شائبه برای خدا و دین و اصلاح جامعه مسلمین بود، خداوند نیز به خاطر اخلاص وتکلیف گرایی آنها، نامشان را در تاریخ جاودانه کرد.

در این راستا راز محبوبیت سردار سرافراز شهید حاج قاسم سلیمانی نیز در اخلاص اوست. مقام معظم رهبری مدظله العالی بارها وبارها، حاج قاسم را با صفت”اخلاص” معرفی کرده اند. به عنوان نمونه در دیدار با خانواده حاج قاسم فرمودند:

 “می‌بینید مردم چه کار دارند می‌کنند برای حاج قاسم؛ این برای شما تسلی است.. بدانید که مردم قدر پدر شما را دانستند واین ناشی از اخلاص است؛ این اخلاص است. اگر اخلاص نباشد، این جور دل های مردم متوجه نمی‌شود؛ دل ها دست خداست؛ این که دل ها این جور همه متوجه می‌شوند، نشان دهنده این است که یک اخلاص بزرگی در آن مردم وجود داشت. “

حاج قاسم به شدت از ریا وخودنمایی پرهیز میکرد. بود و نمود او یکی بود، آن گونه می‌نمود که بود، ظاهر بی آلایش ومومنانه او خبر از باطن صاف وپاکش میداد، مصداق آیه شریفه” سیماهم فی وجوهم من اثر السجود”بود، در راه اخلاص ثابت قدم بود. هیچ گاه به دنبال مطرح کردن خود نبود و آنچنان به غنای درون رسیده بود که مستغنی از ذره ای جلوه گری بیرونی شده بود، زلال چون آب بود وشفاف چون آئینه.

بیان تاثیرگذاری او این چنین بود و وقتی سخن می‌گفت بیانش آمیزه ای از عقلانیت واحساس بود وچون از دل بر میخواست در نفوس انسانها عمیقا تاثیر می نهاد.

حاج قاسم زندگی ساده ای داشت با حداقل امکانات می توانست از راه مشروع بسی بیش تر داشته باشد. اما نمی‌خواست،از تجملات به دور بود د از تشریفات بیزار، به راحتی در مجالس مختلف حضور پیدا میکرد، رسم خاکساری پیشه کرده بود در وجود با صفا و نورانی اش هیچ نشانه ای از تکبیر تبحتر و خود بزرگ بینی دیده نمیشد، حاج قاسم عاشق مردمش بود به همین علت مردم عاشقش بودند، او بر این باور بود مردم ولی نعمت ما هستند و این انقلاب ونظام حاصل تلاش آنان بوده و متعلق به آنهاست، پیوسته بر این امر تکیه می‌کرد که ما مدیون و وامدار مردم هستیم و خدمت به آنان را بایستی یک افتخار بزرگ بدانیم، در حوادث گوناگون در میان مردم حضور می یافت، در میان سیل زدگان خوزستان را هیچ گاه نمی‌شود فراموش کرد. همه این رفتارها و ویژگی های شخصیتی حاج قاسم از اخلاص پاک و واقعی او بود و باید الگوی اجتماعی برای همه آحاد جامعه و خصوصا مسئولین و متولیان امر قرار بگیرد، اخلاص حاج قاسم مدرسه آموزش و یادگیری خدمت به مردم است.

در آخر از پشت بی سیم به گوش آسمانیت برسانیم؛ حاجی حاجی سرباز :دعایمان کن.