مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان در بازدید از شیرهای سنگی شهسوار ایذه:

” برد شیر ” میراثی گران بها ؛ که تاریخ ایل بختیاری را روایتگری می کند   

  کارون نیوز _ محمد جوروند مدیرکل میراث‌فرهنگی خوزستان به همراه مهدی فرجی مدیر پایگاه میراث‌فرهنگی آیاپیر و اعضای ” انجمن دوستداران میراث فرهنگی تا ری شا ” از گورستان شیرهای سنگی شهسوار ایذه بازدید کرد. جوروند در این بازدید میدانی ضمن تأکید بر لزوم معرفی هرچه بهتر قبرستان شیرهای سنگی بختیاری در ایذه در […]

 

کارون نیوز _ محمد جوروند مدیرکل میراث‌فرهنگی خوزستان به همراه مهدی فرجی مدیر پایگاه میراث‌فرهنگی آیاپیر و اعضای ” انجمن دوستداران میراث فرهنگی تا ری شا ” از گورستان شیرهای سنگی شهسوار ایذه بازدید کرد.

جوروند در این بازدید میدانی ضمن تأکید بر لزوم معرفی هرچه بهتر قبرستان شیرهای سنگی بختیاری در ایذه در کنار دیگر آثار این شهر به عنوان یک جاذبه گردشگری در خوزستان، تصریح کرد: سنگ قبرها و شیرهای سنگی بختیاری در ایذه روایتگر بخش مهمی از تاریخ و گذشته ساکنان این شهر هستند. شهری که در دوران پیش و پس از اسلام دارای جایگاه ویژه‌ای بوده است.

 وی افزود: بختیاری‌ها و عموما لرها، شیرسنگی “بردشیر” را که نشانه شجاعت، دلاوری و هنرهای دیگری مانند تیراندازی و شکار است را از گذشته بر قبور بزرگان و نام‌آوران ایلی خود می‌گذاشتند. ایرانیان مسلمان با قرار دادن سنگ مزار بر قبور مردگان خویش، علاوه بر آن‌که زمینه را برای کتابت نام و تاریخ وفات شخص متوفی فراهم می‌آوردند، با شکل بخشیدن به سنگ مزار، مقاصد خود را نیز به شکل نمادین ابراز می‌داشتند.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان ادامه داد: انجمن‌های دوستدار میراث‌فرهنگی، جوامع محلی ، فعالان گردشگری و مردم فهیم و فرهنگ‌دوست شهر ایذه به روشنی می‌دانند چه میراث گران‌بهایی از گذشتگان آن‌ها به دستشان سپرده شده، میراثی که امیدوار هستیم به عنوان اثر بعدی خوزستان به ثبت جهانی برسد.

گورستان شیرهای سنگی شهسوار ایذه در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۵۹۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.