ضرورت تشکیل قرارگاه شیلات و آبزیپروری در خوزستان ؛ تبدیل چالش بیکاری به فرصت تولید با محوریت آبهای جاری و سدهای استان
کارون نیوز _ در سال سرمایه گذاری برای تولید ؛ تشکیل قرارگاه تخصصی شیلات و آبزی پروری در استان خوزستان امری ضروری است .. سال ۱۴۰۴ توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان “سرمایهگذاری برای تولید” نامگذاری شده است. این نامگذاری به منظور تقویت تولید داخلی، افزایش اشتغال و کاهش وابستگی به واردات انجام شده است […]
کارون نیوز _ در سال سرمایه گذاری برای تولید ؛ تشکیل قرارگاه تخصصی شیلات و آبزی پروری در استان خوزستان امری ضروری است ..
سال ۱۴۰۴ توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان “سرمایهگذاری برای تولید” نامگذاری شده است. این نامگذاری به منظور تقویت تولید داخلی، افزایش اشتغال و کاهش وابستگی به واردات انجام شده است . در بحث شیلات خوزستان پتانسیل بسیار بالایی وجود دارد که در این حوزه اقدامات اساسی می تواند منجر به رونق اشتغال شود .
شیلات خوزستان یکی از بزرگترین و بهترین شیلات موجود در ایران می باشد و سالانه حدود صد ها تن ماهی تولید می کند که این مقدار هرسال نسبت به سال قبل افزایش می یابد .
با توجه به شرایط اقلیمی و آب های سطحی مناسب ، حدود ۸ مجموعه ی پرورش ماهی در شهرهای:
اهواز
اندیمشک
شوشتر
دزفول
مسجد سلیمان
ایذه
خرمشهر
آبادان
وجود دارد .
پیشنهاد می گردد:
با توجه به اینکه فاز یک و دو آزادگان در اهواز انبوهی از حوضچه های ماهی ساخته شده و آماده بهره برداری می باشد ، می تواند اشتغال استان را دگرگون سازد و همچنین در مسیر دارخوین به سمت خرمشهر امکان احداث پرورش ماهی وجود دارد .
استان خوزستان دارای ۷ سد می باشد که پتانسیل خوبی برای پرورش ماهی دارند و از بین آنها فقط در دو سد مارون و جره پرورش ماهی انجام می شود که قسمتی از محصول تولیدی به استان های دیگر و حتی کشورهای دیگر صادر می شوند بنابراین توجه به شهرهای فوق در استان تحولی گسترده در امر اشتغال ایجاد می نماید.
برای پرورش ماهی ، روش هایی مانند پرورش درون استخر
در پشت سد و در مسیر رودخانه ها ،
قفس های توری درون دریاها
و … وجود دارد .
پرورش دهنده ماهی می تواند هم ماهی های زینتی و هم ماهی های خوراکی را پرورش دهد که می توان با آموزش های لازم به علاقمندان پرورش ماهی و میگو و همچنین مرتفع نمودن صدور مجوزها ، تسهیل در روند تسهیلات اشتغال ، استان خوزستان را دگرگون نمود.
متاسفانه در استان خوزستان به دلیل عدم برنامه ریزی صحیح در حوزه ی آبزی پروری و عدم استفاده از آب های جاری ، انباشته و سرگردان وگاها خام فروشی باعث بیکاری فارغ التحصیلان و علاقمندان این رشته جذاب گردیده است .
آبزیان پیشنهادی با توجه به اقلیم آب و هوایی خوزستان :
۱- فیتوفاگ ( کپور نقره ای )
۲- سرگنده
۳- آمور ( کپور علفخوار ) یا سفید پرورشی
۴ – کپور معمولی
در ضمن با احداث مرکز تکثیر ماهیان همچون بنی و شیربت و حتی پرورش خرچنگ نیز پیشنهاد می گردد.
توصیه می شود :
با همکاری نواحی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سطح استان ، استانداری خوزستان ، جهاد کشاورزی و شیلات قرارگاهی تخصصی در حوزه شیلات و آبزی پروری تشکیل گردد تا نسبت به شناسایی نقاط آبی مستعد پرورش آبزی خوزستان ، پس از آموزش های لازم و کاربردی به افراد جویای کار و تسهیل در روند اخذ مجوزهای لازم ، تسهیلات مورد نیاز را در اختیار علاقمندان پرورش آبزی قرار دهد .
محمود مرادی کارشناس عالی راهبری
تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان
خرداد ۱۴۰۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰